Betting på Serie A – odds på den italienska ligafotbollen

Den italienska toppfotbollen berör många och det finns inte många ligor som har samma status som Serie A. Efter Premier League och La Liga är Serie A rankad som den bästa ligan i världen och vad gäller passion är det kanske inte någon liga som väcker samma känslor som Serie A. Det finns oerhört mycket för dig att upptäcka inom oddsens värld på Serie med betting tillgänglig långt innan säsongen börjar men också på samtliga matcher från första till sista omgången. För att komma igång på bästa sätt med odds på Serie A kan du välja något av spelbolagen nedan. Där finns det riktigt bra odds på den italienska ligafotbollen.

Lägg långtidsspel inför säsongens start

Det finns oerhört många odds att upptäcka för dig som spelare. När du bettar på Serie A kan du placera långtidsspel inför säsongen på hur du tror att det kommer att gå. Bland annat finns det möjlighet att spela på det lag du tror vinner serien eller vilka lag som kommer topp 4 och därmed kvalificerar sig till Champions League nästa säsong.

Du hittar också odds på vilka tre lag som blir relegerade till Serie B samt också massor av odds på den spelare du tror vinner skytteligan eller vilken spelare som blir säsongens MVP alternativt gör flest poäng eller assist. Det blir mer spännande att följa säsongen med dina långtidsspel hos bra spelbolag.

Serie A har funnits sedan 1898

En italiensk högstaliga kom på plats år 1898 men det var år 1829 som den fick sitt nuvarande format där alla lag möter alla. Mellan 18 – 21 lag har varje säsong spelat i Serie A. Som mest var det säsongen 1947/48 när det fanns 21 klubbar i Serie A. Sedan 2004 är det 20 lag som spelar i italiens högsta liga i fotboll.

Det innebär att alla lag spelar 38 omgångar då de möter varandra en gång hemma och en gång borta. En vinst ger tre poäng medan lagen får varsin poäng om matchen slutar oavgjort. Skulle det bli förlust är det 0 poäng.

Vinnaren av Serie A vinner “Scudetton” och de fyra bästa lagen kvalificerar sig till Champions League. Lag fem kommer tillsammans med vinnaren av Coppa Italia att spela i Europa League. Om vinnaren av Coppa Italia slutat topp 5 blir det istället ligasexan som får platsen i Europa League. Lag sex eller sju, beroende på vinnaren av Coppa Italia, kvalificerar sig för sista kvalomgången av UEFA Europa Conference League.

Betting på Serie A

Juventus har flest ligatitlar

Juventus har överlägset flest flest ligatitlar då de vunnit Serie A hela 36 gånger. De vann ligan nio gånger i rad mellan 2011-2020. Dessutom är Juventus den klubb som kommit tvåa flest gånger då detta inträffat 21 gånger. Inter och Milan följer därefter i rangordningen vad gäller totala ligatitlar. 

Genoa är något överraskande den klubb med fjärde flest ligatitlar då de har nio stycken. Men laget har inte vunnit en ligatitel sedan 1923/24. Pro Vercelli spelar idag i Serie C men har sju ligatitlar vilket också gäller för Bologna och Torino. Rom-klubbarna Roma och Lazio har vunnit 3 respektive 2 ligatitlar vardera medan Fiorentina och Napoli också har två titlar var. Casale, Novese, Cagliari, Hellas Verona och Sampdoria är övriga klubbar som vunnit Serie A.

Använd en betting bonus på Serie A

Det finns oerhört många spelbolag som erbjuder en oddsbonus idag. Detta är något vi varmt kan rekommendera att du tar emot om du vill ha en riktigt härlig spelupplevelse. Det blir nämligen något alldeles extra för dig att upptäcka när du tar emot din betting bonus. Den vanligaste bonusen är helt klart en insättningsbonus där din första bonus blir matchad. Utöver det finns det också andra typer av bonusar på italiensk fotboll. Vissa spelbolag erbjuder boostade odds medan andra erbjuder riskfria bets. Oavsett vilket blir det en härlig start på ditt äventyr hos svenska spelbolag.