Stora fotbollsturneringar du kan oddsa på hos bra spelbolag

Inom betting på fotboll finns det många olika turneringar att upptäcka. Det är under de stora turneringarna som intresset brukar vara störst och som du därför också hittar flest alternativ vad gäller odds och marknader. Detta gäller redan innan turneringen startar med långtidsspel men också bets live på samtliga matcher. Men vilka turneringar har egentligen bäst utbud av odds. Nedan hittar du fem spelbolag som alla erbjuder riktigt bra odds på stora fotbollsturneringar.

VM är den största turneringen

Inom fotbollsbetting finns det ingen turnering som är större än VM. Turneringen arrangeras vart fjärde år och har så gjort sedan 1930. Undantaget är 1942 och 1946 då inget VM spelades på grund av andra världskriget. Brasilien är den nation som vunnit flest VM-guld med fem stycken följt av Tyskland och Italien med fyra vardera. Sverige har aldrig vunnit VM-guld men däremot kommit tvåa 1958 och tagit brons två gånger varav den senaste inträffade 1994.

Under VM peakar oddsens värld hos bra spelbolag. Du kommer att hitta massor av olika odds och marknader på samtliga matcher. Redan innan turneringen börjar kan du oddsa på utfallet av de olika grupperna i VM. Men det är när gruppspelet börjar följt av slutspelet som det blir riktigt intressant. VM 2026 spelas i Mexiko, Kanada och USA och blir säkerligen en höjdare. 

FA-cupen är världens äldsta fotbollsturnering

Lagen från Allsvenskan spelar Svenska Cupen men det är FA-cupen som är den riktigt stora inhemska klubblagsturneringen. Turneringen räknas som världens största och är omåttligt populär över stora delar av världen. När du oddsar på FA-cupen får du ett riktigt bra utbud av odds och marknader.

Lagen från Premier League går in i ett senare skede av turneringen men lagen från samtliga tio divisioner deltar från kvalet. Det har genom åren blivit flera olika skrällar i turneringen vilket är något av charmen. Framförallt när de riktigt stora drakarna åker på däng av lagen från de lägre divisionerna.    

Champions League och de Europeiska klubblagsturneringarna

Champions League är den mest åtråvärda klubblagsturneringen i Europa och världen. Den hette tidigare Europacupen och är verkligen en av de stora höjdpunkterna för fotbollsälskare. Sverige har ingen vinnare av Champions League eller Europacupen men Malmö FF lyckades komma tvåa 1979 vilket är den största prestationen av en svensk fotbollsförening någonsin. 

Det finns massor av odds att upptäcka på Champions League men också på Europa League och Europa Conference League. Detta är Europas andra och tredje turnering. Vad gäller odds finns det riktigt bra förutsättningar på samtliga av dessa turneringar. Det gäller såväl hos nya spelbolag som hos mer etablerade aktörer.

stora fotbollsturneringar för betting

EM och andra landslagsturneringar

Även om EM inte är lika stort som VM för landslag är det ändå minst sagt en höjdpunkt. EM arrangeras också vart fjärde år och ger därmed en riktigt häftig upplevelse när Europas bästa lag samlas. Andra kontinenter har sina egna varianter av turneringen. Copa America är Sydamerikas version som är mycket uppskattad där Argentina, Brasilien och andra nationer gör upp. 

Afrikanska Mästerskapen är bra vad gäller betting men den är lite urvattnad eftersom den spelas vartannat år. Vinnarna från dessa turneringar gör upp sedan i Confederations Cup som är en rolig turnering som brukar arrangeras året innan VM i den nation som är värd för VM-slutspelet. 

Oddsa live på fotbollsturneringar

När du oddsar live på matcherna i fotbollsturneringar får du ännu bättre förutsättningar i din betting. Detta eftersom det finns så otroligt mycket att upptäcka för dig som spelare vad gäller marknader. Desto större turnering desto fler alternativ finns det också. De största matcherna kan ha 500-600 marknader utan problem. Det ger bra möjlighet för variation i din betting vilket många uppskattar.