Världens mest sedda idrottsevenemang

Under ett år finns det massor av idrott att upptäck. Vissa år är bättre än andra när det till exempel vankas ett stort mästerskap eller liknande. Man kan tro att vissa evenemang är större än andra men när det kommer till antalet tv-tittare är det ganska glasklart vilka idrottsevent som är störst. Vi har tagit fram de största evenemangen inom idrott när det kommer till tv-tittare för att du ska kunna få inspiration i vad du kan oddsa på. Häng med!

Tour de France – 3,5 miljarder tittare

Varje sommar är det dags för Tour de France som också är världens mest sedda idrottsevenemang. De 21 etapperna pågår under 23 dagar där de som fullgör hela touren cyklar mer än 350 mil. Det är 8 personer i varje lag och Tour de France har funnits sedan 1903. Tour de France går av stapeln i juli varje år och är den stora höjdpunkten för cykelfanatiker. Även om det mesta av cykeltävlingen sker i Frankrike sker också lopp i andra länder som får besök av tävlingen. Bland annat har lopp i Danmark arrangerats.

Fotbolls-VM 3,3 miljarder tittare

Vart fjärde år är det fotbolls-VM som är det mest inkomstdrivande evenemanget för tv-rättigheter. VM har avgjorts med 32 lag fram till VM i Qatar 2022 men från och med VM 2026 i USA, Mexiko och Kanada kommer det att vara 48 lag istället. Det innebär fler matcher och garanterat fler tv-tittare också. Fotbolls-VM är också det som har rekordet för antalet åskådare på en match. Under VM-finalen 1950 var det otroliga 199,854 som såg finalen. 

Cricket-VM – 2,6 miljarder tittare

Cricket är kanske inte den sport som vi i Sverige bänkar oss för att titta på när det vankas VM. Faktum är att det nog inte finns många sporter som vi kunde bry oss mindre om. Men cricket är en global sport som är populär i nationer med stora befolkningar som exempelvis Indien, Pakistan, England och Australien. Det gör att VM 2019 som arrangerades i Wales och England hade otroliga 2,6 miljarder tv-tittare. Nästa VM i cricket arrangeras 2023 i Indien.

världens största idrottsevenemang

Sommar-OS – 2 miljarder tittare

Sommar-OS är något många tror skulle vara högre upp på listan med tanke på att det är så många nationer som deltar. Cirka 2 miljarder tittar under de fyra veckor som OS arrangeras vart fjärde år. Det är massor av sporter i ett OS vilket gör det perfekt för betting också. Då kommer du att få massor av odds på flera sporter. Sommar-OS är det evenemang som har flest deltagare och nationer enas i jakten på medaljerna. Sverige har en lång och stolt historia av Sommar-OS med massor av guldmedaljer.

Vinter-OS – 2 miljarder tittare

Även om vinter-OS kanske inte har samma status som Sommar-OS, med undantag för i vårt grannland Norge, är det cirka 2 miljarder tittare på Vinter-OS också. Under 17 dagar pågår spektaklet vart fjärde år. Sverige brukar ta medaljer i skidskytte, längdskidor, sprint och ibland ishockey. När NHL-spelarna deltar är ishockey den absoluta höjdpunkten under ett OS. 

Fotbolls-VM för damer – 1,12 miljarder tittare

VM i fotboll arrangeras också för damer vart fjärde år vilket är perfekt för den som gillar fotbollsbetting. Intresset för damernas fotbolls-VM har ökat dramatiskt de senaste upplagorna och det blir högre intresse vart fjärde år. 2023 kommer VM att arrangeras i Australien och Nya Zeeland vilket lär bli minst sagt underhållande, framförallt hos spelbolagen

Det finns också flera andra sporter som lockar miljoner till tv-soffan. Boxning är en sådan sport. Rekordet har Muhammad Ali som sägs ha haft över 1 miljard tv-tittare på vissa av sina fighter. UEFA Champions League i fotboll lockar också hundratals miljoner tittare varje år och Super Bowl har haft över 100 miljoner tittare.