Betting på vintersport 

Sverige är en nation med långa vintrar och det har också inneburit stora framgångar på vintersport. Som störst är intresset när det är Vinter-OS vart fjärde år och då brukar det alltid bli ett gäng medaljer till Sverige. Men det finns också en vardagslunk för de svenska vinterstjärnorna och därmed också utmärkta förutsättningar för betting på vintersport löpande. Vi går igenom allt om betting på vintersport i denna artikel.

Vinter-OS är det största inom odds på vintersport

Det finns ingenting som är lika stort som Vinter-OS inom vintersporten. Det är då världens bästa atleter gör upp om de ädlaste medaljerna. 2022 gick OS i Peking medan år 2026 är det istället Milano – Cortina d’Ampezzo som är värd. Det blir den 25:e olympiska vinterspelen och den avgörs den 6 – 22 februari. Under OS hittar du massor av odds och marknader i din betting och det är det evenemang inom vintersport som är absolut störst vad gäller betting och intresse.

Längdskidor är det som är mest populärt

Längdskidor är den största vintersporten med undantag för ishockey. Sverige har genom åren haft några riktiga världsstjärnor och har fortfarande flertalet åkare i toppen. Nu när den tidigare dopningsavstängda Therese Johaug har lagt skidorna på hyllan finns det också äntligen möjlighet till fler guldmedaljer i längd för damerna.

Vad gäller odds och marknader på längdskidor är det extra många alternativ när du spelar hos svenska spelbolag på de svenska åkarna. Du kan spela på hur det går för de svenska stjärnorna som Frida Carlsson och Ebba Andersson. Sverige har massor av skidåkare på högsta nivå just nu.  

Skidskytte är ett populärt alternativ inom betting på vintersport

Skidskytte är en sport där Sverige har haft stora framgångar genom åren. Förr hette stjärnorna Magdalena Forsberg och Anna-Carin Olofsson. Idag är det Hanna och Elvira Sjöberg och Sebastian Samuelsson som är de stora stjärnorna inom skidskyttets värld. 

Vad gäller betting på skidskytte finns det massor att upptäcka. Du har massor av möjligheter att kunna ta del av en spelupplevelse med odds på de olika loppen. När det är VM eller Världscupen finns det massor av odds att ta del av. Givetvis också under vinter-OS.

Ett roligt alternativ kan vara långtidsspel på skidskytte. Då kan du placera odds på hur du tror att det går i världscupen som vem som vinner den totala världscupen. Det finns massor av odds tillgängliga som att spela på vilken åkare som tar flest medaljer eller vilken nation som har flest framgångsrika åkare under säsongen.           

betting på vintersport

Sverige har ett fantastiskt landslag i sprint

I sprint har Sverige den starkaste uppsättningen någonsin som vi stött på. I alla fall på damsidan där de svenska damerna fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Sverige har faktiskt världens bästa landslag i sprint. Detta är något du också kan se hos spelbolagen då de svenska åkarna brukar vara de som har lägst odds inför ett lopp i världscupen eller VM. 

Inom sprint finns det många odds för dig att upptäcka. Exempelvis kan du ta del av odds där du spelar på vem som kommer vinna ett specifikt lopp eller vilka tre som kommer topp 3 och därmed får medalj. Desto större tävling desto fler marknader. Ett vanligt alternativ är också att betta head 2 head mellan två olika tävlande. Det kan ge en extra krydda till din betting.

Upptäck live odds på vintersport

Det finns inte lika mycket som är så spännande som live betting när det kommer till betting. Då får du flytande odds i realtid och kan därmed ta del av en spelupplevelse som innebär massor av glädje och underhållning men framförallt spänning. Ett lopp i skidor kan vara länge och det kan vända snabbt. En åkare kan få ett snedskär och därmed tappa en klar ledning. Det kan också vara jämnt hela vägen till upploppet och då kan det vara en idé att betta på den åkare som är bäst på att spurta.

Vissa spelbolag visar också livestreamad vintersport. Då kan du titta på de olika tävlingarna och upptäcka spänningen som det innebär. Placera dina bets samtidigt som du tittar på tävlingarna för en komplett upplevelse. 

Sammanfattning om betting på vintersport

Att Sverige är en nation med bra förutsättningar för vintersport är inte särskilt konstigt tack vare klimatet. Vi har berg och snö vilket gör att skidåkarna har utmärkta förutsättningar. Sverige har stjärnor i flera av de ledande vintersporterna som längdskidor och skidskytte. Dessutom har vi ett landslag i ishockey på väldigt hög nivå. 

Därför har du också utmärkta förutsättningar när det kommer till betting på vintersport. Spelbolagen erbjuder massvis av odds för dig som spelare från flera olika vintersporter. Ett tips är också att ta emot en oddsbonus hos spelbolaget för att komma igång på bästa sätt. Då får du mer ut av din upplevelse på vintersport.