Ligue 1 – Odds på fransk fotboll

Den franska ligan är rankad som en av världens fem bästa fotbollsligor och har framförallt PSG som det världsberömda laget med några av världens bästa fotbollsspelare som Lionel Messi, Kylian Mbappe och Sergio Ramos. Men det finns också flera andra riktigt skickliga klubbar i den franska ligan såväl som några riktigt klassiska klubbar. Har du inte oddsat på den franska ligan har du utmärkta möjligheter att göra det idag. Upptäck själv spänningen och passionen som råder kring fransk fotboll. Det är något alldeles extra och en läktarkultur av världsklass.

Ligue 1 Uber Eats har en lång historia

Det var år 1930 som Frankrike fick en högstaliga i fotboll men det var först år 2002 som den fick namnet Ligue 1. Sedan dess har det varit en intressant utveckling och idag spelar 20 lag i Ligue 1. Men faktum är att från och med säsongen 2023/24 så kommer det istället att vara 18 lag i ligan. Detta för att höja nivån på matcherna. 

De flesta matcherna spelas under lördagar och söndagar men det inträffar också att matcher spelas under veckan. Numera heter Ligue 1 istället Ligue 1 Uber Eats på grund av sponsorsjäl. Den är rankad som femma i världen efter Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga. 

Varje lag spelar 38 matcher

De 20 lagen i Ligue spelar 38 matcher vardera under en säsong då lagen möter varandra hemma och borta. Som vanligt är det tre poäng som gäller för seger och en för oavgjord. Men från och med säsongen 2023/24 kommer endast 18 lag att spela i ligan. Därmed kommer fyra lag att åka ur och två bli uppflyttade efter säsongen 2022/23. 

De tre bästa lagen kvalificerar sig till Champions League medan Ligue 1 Uber Eats också skickar lag till Europa League och kvalet till Europa Conference League. Dessutom finns det två inhemska cuper i form av Coupe de France och Trophée des Champions. 

Ligue 1 betting och odds

PSG har flest ligatitlar 

Paris Saint Germain hade endast två ligatitlar innan Qatar tog över ägarskapet av klubben. Sedan säsongen 2012/13 har de vunnit ligan vid samtliga tillfällen med undantag för 2016/17 då AS Monaco vann samt 2020/21 då Lille överraskande vann. Men tack vare PSG:s dominans på 10- och 20-talet har de också flest ligatitlar i form av tio stycken. Detta tillsammans med Saint-Etienne som också har tio ligaguld.

Marseille kommer därefter med sina nio titlar medan Monaco och Nantes har åtta vardera. Den klassiska klubben Lyon har sju mästartitlar medan Bordeaux och Reims har sex ligatitlar vardera. Detta visar på hur jämn den franska ligan var innan PSG fick sina nya ägare och den franska klubben lär fortsätta att vinna ligan frekvent de kommande åren.

Tre olika typer av betting på Ligue 1

Som på alla andra ligor i fotbollens värld finns det tre olika varianter av betting på Ligue 1. Nedan går vi igenom de olika alternativen.

Outrights betting inför säsongsstart

Inför säsongsstart kan du placera odds på hur du tror att det kommer att gå under säsongen. Det kan till exempel handla om att du spelar på vilket lag du tror kommer att vinna ligan eller vilket lag du tror kommer att sluta topp 3 och kvalificera sig på Champions League. Du kan också oddsa på den spelare du tror kommer att göra flest mål eller flest assist.

Pre game betting på samtliga matcher

När säsongen sedan drar igång kan du oddsa på samtliga matchers utfall. Det kan handla om klassisk 1X2 betting eller resultat. Det finns hundratals olika marknader att upptäcka på varje match. Vissa bra spelbolag har flera hundra olika odds, ibland fler än 500 marknader. Därmed finns det mycket upptäcka inom odds på fransk fotboll.

Live betting är också spännande

Vad gäller livebetting är det också riktigt spännande att upptäcka på Ligue 1. Du kan placera dina bets live samtidigt som oddsen ändras. Det gör att det blir mer action i din betting när du har möjlighet att spela till unika marknader och upptäcka charmen med live odds.

Sammanfattning av Ligue 1 Uber Eats

Ligue 1 Uber Eats är en liga som bjuder på offensiv och målrik fotboll. Det finns många odds att upptäcka och flera intressanta lag. Givetvis är det PSG som har de största stjärnorna men att såväl Monaco som Lille vunnit ligan på 10- och 20-talet visar att det finns hopp för övriga klubbar.

Du som vill betta på Ligue 1 Uber Eats har många olika möjligheter. Som vi nämnt finns det framförallt tre stycken kategorier av odds som är mer mest kända. Det handlar om långtidsspel, pre game odds samt live betting. Hitta din favorit och kom igång med odds på Ligue 1 Uber Eats idag.