Betting på Politik

En kategori som fortsätter att växa med besked är politiken vad gäller odds och betting. Omsättningen med odds på såväl det amerikanska presidentvalet som svenska riksdagsvalet motsvarar nästan en VM-final i fotboll eller Super Bowl. Därmed har också bra spelbolag satsat allt mer för att erbjuda ett brett utbud av odds på de olika valen. Svenska spelsidor har givetvis ett stort fokus på det svenska riksdagsvalet men också det amerikanska presidentvalet samt andra nationers val. 

Betta på politik till höga odds här

Det svenska riksdagsvalet erbjuder massor av odds

Vart fjärde år är det dags för ett svenskt riksdagsval. Då ska det röstas om vilket eller vilka partier som ska styra Sverige de kommande fyra åren samt vem som blir Sveriges näste statsminister. Sverige har haft olika partier som lett landet och vi hade en socialdemokratisk regering så sent som fram till valet 2022 där de rödgröna styrt sedan 2014. 

2022 vann Ulf Kristerssons Moderaterna med stöd av SD, Liberalerna och KD. Därmed är det Ulf Kristersson som styr landet fram till år 2026. Det återstår att se hur det går i valet 2026 men räkna i alla fall med massor av odds. 

Marknader på Sveriges riksdagsval

Det finns ett gäng olika marknader att upptäcka på Sveriges riksdagsval. Du kan oddsa på vilken kandidat som kommer att bli Sveriges nästa statsminister. Andra alternativ som finns tillgängliga är bland annat följande:

  • Hur många procent får respektive parti i valet?
  • Vilka blir det största partiet?
  • Hur högt blir valdeltagandet?
  • Vilka partier bildar regering?
  • Head 2 head mellan olika partier om vem som får flest röster

Därmed finns det helt klart en hel del intressant att upptäcka. Givetvis finns det också motsvarande marknader på andra nationers val. Hos svenska spelsidor kanske det inte finns lika många marknader som på det svenska valet men ofta är det internationella aktörer som tillhandahåller oddsen vilket gör att det finns många alternativ. Därmed erbjuds också odds på danska, finska och norska valet plus ett gäng andra nationer.

Odds på politik

Det amerikanska presidentvalet

Det är inte många politiska val som den svenska befolkningen är lika intresserade av som det amerikanska presidentvalet. Du som spelare har massor av möjligheter att kunna ta del av odds på detta val. Redan när presidentkandidaterna ska utses har du möjlighet att kunna oddsa på vem som får representera Republikanerna samt Demokraterna.

Det fortsätter att erbjudas odds hela vägen in till valnatten. Du kan till och med betta live på det amerikanska presidentvalet samtidigt som rösterna räknas. Flera marknader erbjuds med odds på vem som kommer att vinna samt vilka delstater som röstar vad. Vissa delstater röstar alltid samma. Till exempel röstar Texas alltid rött medan Kalifornien alltid röstar blått. Följ de olika oddsen på det amerikanska valet hos spelbolagen. 

Betting på folkomröstningar

Ibland händer det att det är en viktig folkomröstning och då brukar det finnas odds på detta. När Storbritannien valde att lämna EU genom Brexit, fanns det odds på om detta skulle ske eller inte. Har en annan nation en viktig folkomröstning kan du räkna med att detta kommer att ske också. 

I Sverige har vi haft sex stycken olika folkomröstningar. Den första inträffade 1922 när det röstades om ifall det skulle bli Rusdrycksförbud. Det var ett jämnt val där Nej-sidan fick 51%. 1955 arrangerades en omröstning i fall Sverige skulle byta till högertrafik och 1957 arrangerade folkomröstningar inom Pensionsfrågan och Kärnkraftsfrågan.

De senaste folkomröstningarna hölls 1994 och 2003 och handlade om ifall Sverige skulle gå med i EU och ifall vi skulle införa euron. 1994 röstade svenska folket ja till EU men 2003 röstades det nej till euron.

Använd en oddsbonus på politik

Det kan vara smart att ta emot en oddsbonus för att få ut ännu mer av sina odds på politik. Detta är något som många väljer att ta del av när de ska signa upp hos ett nytt spelbolag. Du kan göra detsamma och eftersom spelbolagen låter dig välja själv vad du ska oddsa på kan du alltid lägga dina bets på politik. En insättningsbonus är det absolut vanligaste men det finns också möjligheter att hämta riskfria spel och free bets hos vissa bettingsidor. Hitta din favorit av alla de bonusar som finns tillgängliga. 

Sammanfattning av odds på politik

Politiska val är något som berör många och genom att oddsa på detta går det att få ännu mer spänning. Numera har du möjlighet att kunna betta på politiska val från stora delar av världen. Givetvis är det flest marknader på det svenska riksdagsvalet hos svenska bettingsidor men det finns mycket mer än så att upptäcka.

Du kan oddsa på vem som blir Sveriges nästa statsminister eller vilken presidentkandidat som vinner en specifik delstat. Det finns helt enkelt massor att upptäcka för den som är sugen. Upptäck också våra grannländers val eller odds på olika folkomröstningar vilket det finns gott om.