Betting på Handboll

I Sverige är kulturen kring handboll stor och det finns av denna anledning också mycket att upptäcka vad gäller betting och odds på handboll. Svenska spelbolag har massvis av odds där du kan lägga bets på Svenska Handbollsligan men också internationella ligor i Tyskland och Spanien. Men som störst intresse är det när det är ett stort mästerskap som VM, OS eller EM. Eftersom både VM och EM spelas vartannat år finns det ett mästerskap i handboll varje år. När OS spelas är det till och med två mästerskap samma år. Det gör att det finns massvis av landslagshandboll att upptäcka hos bra spelbolag.

Lägg långtidsspel inför en liga eller mästerskap

Du som vill uppleva betting på handboll genom långtidsspel har goda möjligheter. När Elitserien, Bundesliga eller någon annan handbollsliga ska starta kan du lägga odds på det lag du tror vinner ligan. Vanligtvis är det också ett slutspel i handboll, precis som i ishockey, så se till att kontrollera så att oddsen inte enbart gäller för vinnaren av grundserien. 

Detsamma gäller när det är ett stort mästerskap. Du kan oddsa på det lag du tror kommer att vinna VM eller EM eller vilka lag som slutar topp 3. Det finns också odds på Sveriges väg i mästerskapet. Svenska spelbolag brukar ha extra fokus på Sverige. 

Betting på Handboll

Live betting och live stream på handboll

Du som vill ha mer action och spänning kan helt klart prova på live betting på handboll. Då kommer du att få en riktigt bra spelstund när oddsen är i ständig förändring. Handboll är en sport där det blir extremt många mål. Därför är det tvära kast vilket gör sporten perfekt för live betting. Du hittar många olika marknader och spelbolagen har de senaste åren utökat sitt utbud av live odds på handboll.

Dessutom finns det mycket bra förutsättningar att kunna njuta av live stream på handboll. Du kan titta på flera toppligor gratis hos spelbolagen. Att kunna titta på matcherna och placera sina odds samtidigt gör att du har massor av förutsättningar att få ut en optimal upplevelse av handbollsbetting. Så länge du har ett positivt spelsaldo alternativ ett aktivt bet det senaste dygnet kan du ta del av live stream på handboll utan kostnad.

Sverige har en stolt historia inom handboll

Det svenska laget är tillsammans med Frankrike det mest framgångsrika historiskt sätt. Frankrike har fler VM-guld och OS-guld men Sverige har flest EM-guld samt flest medaljer totalt sätt. Det svenska handbollslandslaget hade sin storhetstid på 90-talet med “Bengan Boys”. Då tog Sverige två VM-guld, två EM-guld och tre OS-silver.

Sverige har tagit sex EM-guld år 1994, 1988, 2000, 2002 och 2022. Vad gäller VM-guld har Sverige fyra guld år 1954, 1958, 1990 och 1999. Sverige har aldrig tagit OS-guld men har spelat fyra OS-finaler. År 1992, 1996, 2000 och 2012 förlorade Sverige OS-finaler. Nu är Sverige inne i en ny storhetstid under förbundskapten Glenn Solberg med VM-silver 2021 och EM-guld 2022.

Tyska ligan är bäst  

När det kommer till klubblagshandboll är Bundesliga den absolut bästa ligan. Det finns många svenskar som spelar i Bundesliga vilket också gäller för Europas övriga ligor. Den Svenska Handbollsligan har rasat på rankingen och ligger först på tionde plats.

Efter Bundesliga är det istället Franska Division 1 som är rankad som bäst i världen. Detta följs av spanska Liga Asobal och Ungerska NBI. Femma i världen är den danska ligan med Portugal, Polen, Rumänien och Nordmakedonien alla hittas på topp 10. Den liga som är sämst rankad är Azerbadjan följt av Malta. 

På alla toppligor hittar du odds hos bettingsidor. Det finns många olika möjligheter för dig att upptäcka vad gäller odds på dessa ligor. Vi rekommenderar att du jämför oddsen för att ge dig själv chansen att maximera vinsterna. Då kommer du få ut mer av vinsterna på dina lyckade bets. 

Sammanfattning av betting på handboll

Svenskar är generellt förtjusta i handboll. Du har mycket spännande att upptäcka när du ska oddsa på handboll. Det finns bra odds att ta del av hos svenska spelbolag som bevakar flera ligor och givetvis de stora mästerskapen något extra. När Sverige går bra i handboll blir intresset extra stort. Då finns det förutsättningar att kunna ta del av det där lilla extra vad gäller antalet odds på matcherna.

Ska du oddsa på handboll är det bra att ta emot en oddsbonus också. Då får du mer pengar att spela för och kan njuta av det där lilla extra. Flera svenska bettingsidor erbjuder en betting bonus till dig som ny kund. Det vanligaste är att du får en bonus på din första insättning som matchar din insättning. Men det finns också riskfria spel och free bets hos vissa spelbolag som kan användas på handboll.