EFL Cup – Betting på Ligacupen

En turnering som fått allt bättre status i fotbollsvärlden de senaste åren är Ligacupen. EFL Cup är det brittiska namnet för turneringen som idag kallas för Carabao Cup av sponsoranledningar. EFL Cup infördes år 1960 och innehåller idag 92 lag som kämpar om att vinna turneringen för att få en plats i UEFA Europa Conference League. Finalen avgörs varje år på Wembley Stadium. Liverpool är det lag som vunnit turneringen flest gånger med sina nio titlar. Därefter har Manchester City åtta titlar. EFL Cup är rankad bakom Premier League och FA-cupen men i titeljagande tider har cupen fått högre status.

Lägg dina odds inför turneringsstart        

Redan innan Ligacupen ska dra igång finns det odds tillgängliga. Då kan du exempelvis oddsa på det lag du tror kommer att vinna hela turneringen. Det finns också odds på vem du tror kommer att gå till final eller vilken spelare som gör flest mål. Därmed finns det många odds redan inför turneringsstart på så kallade vinnarspel.

För dig som ska oddsa på Ligacupen finns det mycket att upptäcka och det blir ofta mer spännande att följa turneringen om du också har ett bet som du kan följa. Ofta finns det många skrällar under turneringens gång vilket gör det till en intressant fotbollsturnering att betta på. 

Betting på EFL Cup

Så är formatet för Ligacupen

Alla matcher i Ligacupen är elimineringsmatcher vilket innebär att förloraren i ett möte är utslagna. Undantaget är semifinalen som avgörs i ett dubbelmöte. Totalt är det 92 lag som deltar i turneringen som är öppen för alla lag i Premier League, Championship, League 1 och League 2. 

Totalt är det sju stycken rundor som banar vägen till finalen som avgörs på Wembley Stadium. De två första rundorna är uppdelade i norra och södra med de bästa lagen som gör entré senare i turneringen. Till exempel kommer de lag som spelar i någon europeisk turnering att först hoppa in i tredje omgången. Övriga Premier League-lag kliver in i den andra rundan medan Championship, League 1 och League 2 spelar i första rundan. 

Liverpool har flest titlar

Liverpool är laget som har vunnit turneringen flest gånger med hela nio stycken titlar. Första titeln tog de 1980/81 och senaste 2021/22. Därefter har Manchester City vunnit turneringen flest gånger med sina åtta titlar. Fram till 2013/14 hade de endast två titlar men de har vunnit tävlingen sex gånger sedan dess. 

Aston Villa har fem titlar precis som Chelsea och Manchester United. Därefter följer Tottenham och Nottingham med fyra titlar vardera. Leicester har vunnit EFL Cup tre gånger medan Arsenal, Norwich, Birmingham och Wolves har två titlar vardera. Ytterligare elva lag har vunnit tävlingen vid ett tillfälle. 

Live odds på EFL Cup

Det finns inte mycket som är lika spännande som live betting och du kan följa alla matcher live från första omgången hela vägen till finalen. Med live odds får du odds som inte är tillgängliga inför matchstart. Därför är det betydligt mer spännande för dig som vill ha en mer actionfylld upplevelse.

Givetvis finns också pre game odds tillgängliga på samtliga matcher. Då spelar du som vanligt och det finns många odds tillgängliga. Betta på vem som vinner matchen eller om det blir straffläggning vilket är fallet om matchen slutar oavgjort. Det finns hundratals marknader på matcherna i EFL Cup.

Hämta en oddsbonus på Ligacupen

Du kan också ta emot en oddsbonus hos bra spelbolag om vill få ut mer av din spelupplevelse. Svenska spelbolagen erbjuder som regel ett välkomsterbjudande som gör att du kan ta emot riktigt bra förutsättningar för en oddsbonus. Det gör att du har möjlighet att kunna njuta av en spelupplevelse som ger det där lilla extra när du spelar. 

Det vanligaste är att ta emot en insättningsbonus där din första insättning blir matchad med en oddsbonus. Men ibland kan du också ta emot riskfria spel eller free bets som du kan använda till att betta på EFL Cup. Därmed finns det goda förutsättningar för dig som vill använda en bonus på Carabao Cup. 

Sammanfattning om Ligacupen

Engelska Ligacupen må vara efter i hierarkin jämfört med FA-cupen och Premier League men samtidigt får turneringen allt större status. Detta återspeglas också hos spelbolagen som börjat bevaka turneringen i allt högre utsträckning. Därför finns det också mycket bra odds på de olika matcherna från första omgången till finalen.

EFL Cup fortsätter att få en bättre status och du som vill betta på Ligacupen hittar väldigt många odds och marknader hos bettingsidor. Du kan betta från valfri enhet och vi rekommenderar dig att titta på matcherna samtidigt som du oddsar live för att få en bättre helhet din spelupplevelse. Glöm inte också att ta emot en oddsbonus för att få ut ännu mer när du ska betta. Det är något du kommer uppskatta.