Långtidsspel på Fotbolls-VM 2022 – Vinnare

I november drar VM i Qatar igång men det finns redan nu massor av möjligheter till odds och betting för dig som spelare. Att lägga ett bet redan nu kan vara spännande för att sedan följa detta under turneringens gång. Det finns massor av odds att upptäcka för dig som spelare redan innan turneringen drar igång. Vilken typ av odds som du föredrar är upp till dig men du har i alla fall massor av alternativ. Nedan går vi igenom de nationer som är favoriter enligt oddsen på vinnare.

Alla odds i denna artikeln är hämtade från Betsson

Spela VM hos Betsson

Odds vinnare VM 2022

  • Brasilien – 6,00
  • Frankrike – 7,00
  • England – 7,50
  • Argentina – 9,00
  • Spanien – 10,00
  • Tyskland – 12,00

Det är Brasilien som seglat upp som favoriter inför VM 2022 och de har också ett oerhört starkt lag. Såväl backlinjen som mittfältet och anfallet är fullt av världsstjärnor och därför ser det också ut att kunna bli ett roligt mästerskap för de mesta världsmästarna. Brasilien har vunnit fem stycken VM-guld men det senaste kom 2002. Mellan 1970 och 1994 dröjde det 24 vilket är den längsta perioden för nationen mellan VM-guld sedan första guldet 1958. Skulle det inte bli guld den här gången kommer detta att tangeras.

Frankrike är farliga

Frankrike är regerande världsmästare och har ett ruskigt starkt lag i detta VM också. Karim Benzema och Mbappe bildar ett anfall som är galet starkt. Benzema har varit den bästa spelaren under 2022 och är favorit till Ballon d’Or. Men det finns andra spelare också i det franska laget. På mittfältet hittar vi Kanté och Pogba medan i backlinjen finns Varane och Pavard.

Lägg till såväl rutin som en ungdomlig entusiasm och en tränare som vunnit förut. Frankrike har kanske det bästa laget på pappret men alla vet hur svårt det är att försvara ett VM-guld. Ingen har lyckats med detta sedan Brasilien gjorde det 1958 och 1962. Dessutom finns det en förbannelse över lagen som vunnit VM-guld då världsmästaren har åkt ur i gruppspelet efterföljande VM vid varje VM sedan 2002.

Fotbolls-VM 2022

Englands låga odds är något överraskande

Englands låga odds är något förvånande med tanke på formen hos många engelska spelare. Visst nådde de semifinal vid förra VM och final i EM och de har också en enkel lottning i gruppspelet. Men faktum kvarstår och det är att England inte vunnit ett VM sedan 1966 och de har faktiskt inte ens tagit en medalj sedan dess.

Nu har de ett starkt lag med Harry Kane, Raheem Sterling och Phil Foden men frågan är hur långt det räcker? Förutom ett lätt gruppspel tror vi England kan få det svårt att gå extremt långt då det finns massor av nationer som har ett starkare lag på pappret.

Argentina blir farliga

Argentina vann Copa América förra sommaren och visade mot Italien i somras att de håller absolut högsta nivå. De har ett stjärnspäckat lag med Lionel Messi i spetsen. Han har aldrig vunnit ett VM-slutspel och frågan är om han nu får göra detta? De har helt klart laget för att lyckas men har de vad som krävs? 

Argentina nådde final i VM 2014 men förlorade mot Tyskland. Skulle de göra det kommer Messi att nå ytterligare en nivå i fotbollshistorien. Men med tanke på hans ålder kan detta mycket väl vara sista chansen för en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. 

Spanien går inte långt

Spanien har ett bra lag och borde kunna gå riktigt långt. Men att ha en partisk tränare har visat sig vara kostsamt. Luis Enrique valde att bojkotta spelare från Real Madrid vilket kan kännas lite löjligt med tanke på att han är så starkt förknippat med FC Barcelona. Nu återstår att se om han kommer att tänka annorlunda i detta VM-slutspel. För visst finns där kvalité för det lag som vann senaste upplagan av Champions League.

Men vi tror inte att det blir något roligt mästerskap från Spanien som känns något svagare än tidigare upplagor. Ska de lyckas gå riktigt långt behöver de prestera över förmågan då flera lag i mästerskapet ser starkare ut än spanjorerna. Det återstår att se om så också är fallet. 

Tyskland går aldrig att räkna bort

Det tyska landslaget har flest medaljer av samtliga nationer i VM och ett VM-guld i Qatar skulle ta de upp på samma antal guld som Brasilien. Men Tyskland har inte imponerat allt för mycket de senaste mästerskapen. I VM 2014 åkte de ur i gruppspelet och vann endast en match mot Sverige men föll mot såväl Mexiko som Sydkorea. I EM 2020 försvann de i åttondelsfinalen mot England och nu återstår det att se om det kan gå bättre den här gången. De har helt klart spelarmaterialet för att gå riktigt långt och går aldrig att räkna bort i ett VM. 

Oddsa på VM hos bra spelbolag idag.