Betting på La Liga

I Spanien är fotbollen av absolut världsklass vilket återspeglas i La Liga som är högsta ligan i landet. Där gör klubbar som Real Madrid, FC Barcelona och Atletico Madrid upp om ligatiteln varje år. För dig som vill upptäcka betting på La Liga finns det oerhört mycket att ta del av. Du hittar massor av odds och marknader på den spanska ligafotbollen från det att säsongen ska dra igång hela vägen fram till den sista omgången. Därmed finns det en hel värld att upptäcka av bra odds på spansk fotboll.

20 lag gör upp om ligatiteln

Det är 20 lag som gör upp om ligatiteln och hos bra spelbolag finns det massor av odds på långtidsspel där du kan betta på det lag du tror kommer att vinna ligatiteln. Vanligtvis är det bäst på att oddsa på att Real Madrid eller FC Barcelona ska vinna ligatiteln. Ingen annan klubb har nämligen vunnit ligatiteln sedan 2003/04 när Valencia vann sin andra ligatitel på tre säsonger. 

Just långtidsspel är något som många tycker är spännande inför säsongen. Då kan man oddsa på hur det ska gå. Vem kommer att vinna ligatiteln och vilka lag slutar topp 4 och får spela i Champions League. Det finns många odds att upptäcka inklusive vem som vinner skytteligan eller gör flest assist under säsongen.

Real Madrid har flest ligatitlar

Real Madrid har vunnit La Liga otroliga 35 gånger vilket är fler än något annat lag. Dessutom har “Los Blancos” slutat tvåa 24 gånger. FC Barcelona har 26 ligatitlar och 27 silver medan Atlético Madrid vunnit 11 guld och 10 silver. Övriga lag att vinna ligan är Athletic Bilbao (8), Valencia (6), Real Sociedad (2) samt Deportivo La Coruña, Sevilla och Real Betis varsin gång. Därmed är det stor dominans från giganterna Real Madrid och FC Barcelona.

Det är när dessa två klubbar möts som intresset är som störst. Detta möte kallas för El Clasico och innebär att du FC Barcelona och Real Madrid drabbar samman. Vi har fått se några riktigt spektakulära möten mellan dessa klubbar och när det vankas El Clasico finns det som mest odds tillgängligt.

Betting på La Liga

La Liga är rankad tvåa i världen

Av alla fotbollsligor i världen är La Liga rankad tvåa. Endast Premier League ligger före i hierarkin enligt UEFAs nationsranking. La Liga låg länge etta men på senare år har Premier League gått förbi. La Liga är dock före Serie A, Bundesliga och Ligue 1. 

Det innebär att de fyra klubbar som slutar överst i tabellen är direktkvalificerade till Champions League. Femman och vinnaren av Copa del Rey kommer att kvalificera sig till Europa Leagues gruppspel. Dessutom kommer sexan att kvalificera sig för Europa Conference League.

Finns massor av betting på spansk fotboll       

Du som vill ha många marknader på din fotboll kommer att trivas ypperligt i din betting på La Liga hos bettingsidor. Det finns väldigt många matcher under en säsong och de flesta matcher har 500+ olika marknader. Det gör att det finns en hel drös med alternativ att upptäcka för dig om du är sugen på odds på spansk fotboll.

Betta på resultat eller matchvinnare. Varje match kan som sagt ha 500 marknader vilket inkluderar målskytt, över/under antal mål eller hur många hörnor det kommer att bli i matchen. Desto större match desto fler alternativ finns det tillgängligt på matchen när det kommer till odds. 

Glöm inte heller att ta emot en oddsbonus om du vill betta på La Liga. Det kommer att ge dig mer pengar att spela för och samtidigt innebära en lägre risk. Det finns massor av oddsbonusar hos spelbolagen i Sverige som du kan ta emot om du känner för det.