Betting på Europa Conference League

Europas tredje turnering i fotboll för klubblag är Europa Conference League. Denna turnering infördes säsongen 2021/22 och har på kort tid blivit en uppskattad fotbollsturnering. Varje uppsättning deltar 32 lag där alla kvalar sig in till turneringen. Från och med säsongen 2024/25 kommer upplägget ändras från gruppspel och slutspel till liga och slutspel istället.

Tre olika typer av odds på Europa Conference League

När man pratar om Europa Conference League och odds finns det tre olika typer av oddsmöjligheter hos spelbolag. Det handlar om långtidsspel inför turneringsstart, pre game betting på alla matcher samt live betting där du spelar på pågående match med odds i ständig förändring. Oavsett vad du föredrar finns det mycket att upptäcka i odds på Europa Conference League. 

Långtidsspel inför turneringen börjar

Innan det är dags för Europa Conference League finns det odds tillgängliga genom långtidsspel. Det kan handla om att du oddsar på det lag du tror vinner hela turneringen eller vilka som går vidare från respektive grupp. Vad som kan vara värt att ha i åtanke för den här typen av odds är att treorna från Europa Leagues gruppspel hoppar in vid sextondelsfinalerna. 

Du kan också spela på den spelare du tror kommer att göra flest mål under turneringen. Detsamma gäller den spelare du tror kommer att bli turneringens MVP. En intressant marknad är också Head 2 Head där du spelar två olika lag mot varandra. Därmed har du många långtidsspel inför turneringsstart.

Upptäck pre game betting på ECL

Pre game betting på ECL är det som flest ägnar sig åt. Det innebär helt enkelt att du spelar på en match under turneringen. Det gäller samtliga matcher under kvalet, gruppspelet och slutspelet. Du har alla de vanliga oddsen som finns tillgängliga på en fotbollsmatch. 

Vanliga odds är 1X2 fotboll, totalt antal mål eller ett spel på om båda lagen gör mål. Du hittar också dubbelchans, korrekt resultat, totalt antal mål från hemmalaget eller totalt antal mål från bortalaget. Halvtid/fulltid, Oavgjort och båda lagen gör mål och ännu fler marknader finns tillgängliga på Europa Conference League.

Live betting på Europa Conference League

Det kan också vara spännande att prova på live betting på ECL. Då kommer du att få en riktigt spännande upplevelse när oddsen är i ständig förändring. Du kommer då att kunna betta live på de olika matcherna vilket ger en helt annan action. Det gäller för dig att försöka träffa oddsen när de står som högst. 

Genom analyser och hög kunskap kan du lyckas i din live betting. Dessutom finns det möjlighet för dig dig att få unika marknader som inte är tillgänglig inför matchstart. Det gör live betting till riktigt kul. 

Europa Conference League

Roma vann den första upplagan

Det var inte särskilt konstigt att José Mourinho lyckades vinna den första upplagan av Europa Conference League. Han blev därmed den första tränaren att vinna samtliga av UEFAs tre stora klubblagsturneringar. Han lyckades ta Roma till finalen efter ett jobbigt gruppspel där de bland annat förlorade med 1-6 mot Bodø/Glimt. 

Men Mourinho är Mourinho av en anledning och i slutspelet slog Roma ut Vitesse, Bodø/Glimt och Leicester City. De fick Feyenoord i finalen och lyckades vinna efter 1-0. Därmed blev de också den första klubben att vinna Europa Conference League.

Sverige har tre lag som får kvala till gruppspelet

Tack vare att Allsvenskan har så extremt dålig ranking är det tre klubbar som får kvala till gruppspelet i ECL. Den allsvenska vinnaren får kvala till Champions League. Tvåan och trean får kvala till Europa Conference League tillsammans med vinnaren av Svenska Cupen. Om vinnaren av Svenska Cupen är något av topp 3-lagen föregående säsong tillfaller platsen den allsvenska fyran istället.

Djurgården blev säsongen 2022/23 den första svenska klubben att kvala in till gruppspelet. Detta efter ett imponerande kval där de slog ut flera klubbar som var högre rankade. Därmed blev Djurgården första klubb utöver Malmö och Östersund att nå Europa de senaste tio åren. 

Sammanfattning om Europa Conference League

Det var många som var mycket skeptiska när det stod klart att UEFA skulle införa ännu en turnering. Men faktum är att det är mycket omtyckt med Europa Conference League och att turnering blivit en rejäl succé. Fler klubbar får möjlighet att kunna spela Europeisk fotboll och för svensk fotboll har det varit positivt. 

Europa Conference League är också en utmärkt turnering när det kommer till betting och odds. Detta eftersom du har möjligheter att kunna njuta av massor av typer av betting. Du kan lägga långtidsspel inför turneringens start men också lägga pre game odds eller oddsa live om du hellre vill det. Oavsett vad du väljer har du många olika förutsättningar till riktigt bra odds på Europas tredje turnering.