Betting på Europa League

Europas näst bästa turnering är Europa League. Här gör 32 klubbar årligen om titeln som ger spel i nästa säsongs Champions League och också får spela UEFA Super Cup. UEFA har infört Europa Conference League också vilket gör att Europa League är rankad två av tre bland de de Europeiska turneringarna. Tidigare hette turneringen UEFA Cupen men numera är det Europa League som gäller. 

Betta på Europa League hos dessa spelbolag

32 lag gör upp om titeln

Tidigare var det alltså 48 lag som spelade i Europa League. Men sedan säsongen 2021/22 är det istället 32 lag. Detta kommer vara fram till säsongen 2023/24 som är den sista med nuvarande format. 

De 32 lag som deltar i turneringen är indelade i åtta stycken grupper med fyra lag i varje grund. Ettan från varje grupp är direkt klara för åttondelsfinal. De åtta lagen som slutar tvåa i sina grupper får spela “Preliminary knockout” mot de åtta lag som slutar trea i sin grupp från Champions League. 

Därefter är det dubbelmöte i åttondelen, kvartsfinalerna och semifinalerna. I finalen är det dock enkelmöte och den spelas på neutral plan. Den som vinner turneringen får €8,600,000 i prispengar extra men mycket mer än så då de samlar på sig pengar längs vägen.   

Tre olika sorters betting på Europa League

Du som vill oddsa på Europa League har utmärkta möjligheter att göra det hos svenska bettingsidor. Det finns många olika odds tillgängliga och man brukar dela upp bettingen på större fotbollsturneringar i tre olika typer. Vi beskriver de mer nedan.

Långtidsspel på Europa League

Inför turneringen och hela vägen fram till finalen finns det marknader tillgängliga på långtidsspel på Europa League. Det är något som är väldigt spännande eftersom du kan följa dessa bets under turneringens gång. Till exempel kan du lägga bets på det lag du tror vinner hela turneringen eller vem som tar sig till final.

Det finns också marknader på vilka lag som går vidare från respektive grupp alternativt vilka spelare som gör flest mål eller framspelningar. Vissa spelbolag erbjuder massor av olika marknader medan andra har något färre.

Pre gaming betting är det vanligaste

Den absolut mest vanliga formen av betting är helt klart pre game betting. Detta är helt enkelt traditionella odds som du spelar inför matchstart på en specifik match. Kanske spelar du 1X2, resultat, antal mål eller något annat av alla de alternativ som finns tillgängligt på varje match under turneringen.

Finns det en klar favorit kan handikappspel som asian handicap vara en idé. Då kan du oddsa på att ett av lagen ska börja med underläge eller ha en ledning. På de flesta matcherna finns det fler än 500 marknader hos vissa bra spelbolag. Det ger dig många alternativ i din betting. 

Betting på Europa League

Live betting för mer spänning

Vill du ha mer action och spänning och i din betting ska du helt klart testa på att oddsa live för en riktigt maxad spelstund. Då får du inte bara unika marknader utan också ett högre tempo och mer actionfylld betting i ditt spelande.

Live betting är något som ökar i popularitet och med de unika marknaderna kan du lägga bets på nästa målskytt, gula kort och mycket mer. Testa live betting på Europa League idag. 

IFK Göteborg har vunnit turneringen två gånger

Om du mot förmodan inte blivit påmind av IFK Göteborgs fotbollsfans har IFK Göteborg faktiskt vunnit turneringen vid två tillfällen. De tog sig till final såväl 1982 och 1987 och vann vid båda tillfällen. I övrigt är det inget svenskt lag som vunnit cupen eller ens tagit sig till final.

Flera svenska lag har dock kvalificerat sig till gruppspelet. Såväl IF Elfsborg, AIK och Östersund har kvalificerat sig på 10-talet. Malmö FF gick vidare från gruppspelet i turneringen såväl 2018/19 som 2019/20. Men de blev utslagna i 16-delsfinalen vid båda tillfällen. 

Numera är det endast den regerande svenska mästaren som förlorar i Champions League-kvalet som har möjlighet att kvalificera sig till Europa League. Detta eftersom Allsvenskan har en så dålig ranking. Därmed får tvåan, trean och cupvinnaren kvala till Europa League.

Sammanfattning Europa League

Sedan Europa League bantades ner från 48 lag till 32 och Europa Conference League infördes har turneringen fått betydligt högre status. Det är en turnering som innehåller extremt många bra klubbar och slutspelet blir ännu starkare när treorna från Champions League får delta i turneringen.

Sevilla är det lag som vunnit tävlingen flest gånger med sina sex titlar. Inter, Liverpool. Juventus och Atletico Madrid har tre titlar vardera. Även om klubbarna hellre vinner Champions League är det givetvis en stor framgång att vinna turneringen. Upptäck själv betting på Europa League idag om du vill ha härliga odds.